Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Ungeværk Nordøst

Ungeværket Nordøst i Norgesgade 3:

Ungeværket Nordøst er for børn og unge mellem 14 og 17 år. Alle unge er velkomne og det er gratis, hvis du bor i Københavns kommune. I forlængelse af Ungeværket på Norgesgade 3, har vi to Underværker på Hannovergade 8 og Buret på Prags Boulevard.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I Ungehuset kan du blandt andet spille pool, billard, bordtennis, playstation, PC på netværk og selvfølgelig diverse bræt – og kort spil. Derudover har vi et lækkert lydstudie og et musik øvelokale, en stor sal hvor man blandt andet kan spille fodbold, basket og badminton og et styrketræningslokale. Der er medarbejdere ansat, med særlige kompetencer inden for sport og musik.

Om vinteren benytter vi husets faciliteter. Om sommeren er vi ofte ude i lokalområdet, fx Islands brygge, Amager strand eller sammen med vores kolleger fra ”Buret” på deres udendørs matrikel bag ved skolen på Amagerbro. Derudover hygger og griller vi i vores lille hyggelige gård.

Hver tirsdag laver vi mad i klubben, hvis der er unge der melder sig. De unge der hjælper med maden spiser gratis med, for de øvrige koster et måltid i mellem 5 – 10 kroner.  Derudover kan man købe toast og juice i baren.

Hver 14. dag planlægges der aktiviteter og ture ud af huset 2 uger frem. Ture kan fx være biograf, bowling, paintball, kanalrundfart, Tivoli, teater osv. Det vil fremgå på opslag i klubben samt på Ungehusets facebook side hvilke ture der udbydes.  Nogle gange er turene for alle, nogle gange er de opdelt efter alder eller særlige aktiviteter for henholdsvis piger og drenge. Der er brugerbetaling på de fleste af vores aktiviteter, for det meste skal i som medlemmer betale halvdelen af hvad turen koster.

I Ungehuset har vi børn og unge fra forskellige kulturer, hvilket vi ser som en gave. Vi markerer derfor både traditioner som fx jul, påske og eid.

Inden du fylder 18 år og ikke længere kan gå i ungdomsklub, bliver du inviteret til en samtale, vi kalder ”velkommen til voksenlivet” Her kan du få hjælp til, at få styr på dit Nem id, blive skrevet op til bolig, søge SU, dansk statsborgerskab og meget andet. Det er valgfrit om du vil tage i mod tilbuddet og du kan altid henvende dig til en medarbejder, hvis du har brug for hjælp, uanset hvor gammel du er.

Ungehuset er et hus i 5 etager. I kælderen har vi lydstudie, I stueetagen bor Ungdomsklubben, PC caféen og kontoret, på 1. sal bor Norgesgades fritidsklub, på 2. etage, har det natur – tekniske værksted ”skramloteket” til huse.  Skramloteket er selvejende, med driftsoverenskomst med Københavns kommune og ikke en del, af fritidscenter Nordøst. På 3. etage ligger vores sal, på 4. etage er der fælles kontor og mødelokale for ledelsen i hele Klynge A Amager og på 5 etage har vi en tagterrasse som dog ikke kan benyttes før den er blevet renoveret. I et anneks i gården befinder vores træningslokale sig. Derudover er der køkken og badefaciliteter.

Ungehusets ungdomsklub er en del af fritidscenter Nordøst som igen er en del, af Klynge A Amager. I klyngen findes der, udover alle fritidsklubberne og idrætstilbuddet ”Buret” også ungdomsklubberne Store Krog, Satellittens UK, Værestedet Garagen, Ungdomsklubben Joker, Sundby Algårds ungdomsklub, Amager strands ungdomsklub og ungdomsklubben på Bryggen. Ungehusets ungdomsklub samarbejder i højere eller mindre grad med flere af klubberne og har i de seneste år blandt andet afviklet større fodboldturneringer på tværs.

Ungehusets Ungdomsklub er en del af gadeplan Amager. Gadeplan Amager har opsøgende gadeplansmedarbejdere på arbejde i lokalmiljøet, alle dage fra 17-22 undtagen lørdag.  Gadeplan Amager har både medarbejdere fra BUF (Børne- og ungdomsforvaltningen) og fra BBU (Borgercenter børn og unge). Ungehusets ungdomsklub er ligeledes en del af SSP. SSP København er et samarbejde mellem Københavns Politi, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Socialforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen samt Kriminalforsorgen. SSP forebygger kriminalitet blandt børn og unge og laver også indsatser for kriminelle i alderen 18-25 år, kaldet SSP+.

I Ungehuset har vi etableret et klubråd. Klubrådet skal sikre medlemmernes indflydelse på hverdagen samt bidrage til ansvar og ejerskab for klubben. Klubrådet mødes hver 8. uge sammen med repræsentanter for personalegruppen.

Ungehusets UK er medlem af Ungdomsringen og har blandt andet deltaget i Ålborg musikfestival.

I Ungehuset arbejder vi relationelt og ud fra en anerkendende, systemisk tilgang. Derudover tager vi afsæt i de 6 nedenstående pejlemærker for pædagogisk kvalitet, som der er truffet beslutning om i Børne- og ungdomsforvaltningen.

·         Sociale relationer: positiv voksenkontakt hver dag.

·         Inklusion og fællesskab: Børne – og ungefællesskaber til alle.

·         Sprogindsatsen: Muligheder igennem sprog

·         Forældresamarbejde: Forældrepartnerskab

·         Sammenhæng: - også i overgange

·         Krav om refleksion og metodisk systematik i den pædagogiske praksis.